Čovjek koji uklanja cigle otkriva veliko skriveno iznenađenje iza njih

Pitajte oko sebe, a čini se da svaki kućevlasnik ima prigovor o svom životnom prostoru. Prednja vrata su previše squeaky. Kupaonica je popločana. Ali, kako vrijeme prolazi, to su ti mali čudovići koji zaista čine mjesto osjećaju se kao dom … osim ako se, naravno, taj prepirka ne čini živim .

Kad je jedan stručnjak za kontrolu kućnih ljubimaca primio poziv o čudnoj buku koja je dolazila iz zidova kuhinje, slegnuo je vijestima samo još jedan dan na poslu. Ali čim je izvadio prvu opeku, odmah se suočio s najočitijim otkrićem njegove karijere.

Krajem rujna, obitelj Tennessee bila je zapanjena kad su počeli čuti čudnu buku koja je dolazila sa svojih zidova. Isprva su pretpostavljali da ona mora biti neka vrsta životinje …

Uostalom, nije neuobičajeno da životinje, uglavnom glodavci, zauzimaju prebivalište u toplim zidovima naših domova kada vrijeme bude hladno. No zvukovi nisu nikada otišli kad su se sezone promijenile, samo su se intenzivnije

Tada je obitelj odlučila da mora biti neka vrsta insekata. Oni su uložili u DIY bug-bombu i razmjestili ga, nadajući se da će to biti ono što je konačno riješilo njihov grozan problem.

Nakon što je krug pesticida tretman nije uspio protjerati bugove koji su vjerojatno napravili takav reket, obitelj je odlučila pozvati profesionalca. Nisu tražili dalje od stručnjaka za štetnike David Glover.

David je bio uvjeren da sve što krilati stvorenja zazvuče u zidu obitelji ne bi bilo u skladu s njegovim dugogodišnjim iskustvom. Međutim, ništa ga nije moglo pripremiti za šokantno otkriće koje će uskoro stvoriti.

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

Dok je David ispitao vanjski zid kuhinje kuće, otkrio je "rupu plača" (crna crta na dnu središta) i još jedan mali razmak između kuhinjskog prozora i opeke. Ovi mali otvori bili su najvjerojatnije ulazne točke za sve što bića odlučili krenuti u svoj dom.

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

Da bi se dobio osjećaj o veličini onoga što se nalazilo unutar zida, David je odlučio upotrijebiti infracrvenu kameru za podizanje toplinskih potpisa. Kad su se slike vratile, David je bio zaprepašten onime što je vidio: sve što se u njihovim zidovima činilo kod kuće bilo je ogromno!

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

David je odlučio koristiti dim jer je radio u slučaju da se bavi opasnim insekata. Također je prskao malu količinu prirodnog odbijača kako bi ih spriječio da pobjegnu u ostatak zida.

Uz insekte koji su bili zapanjeni dima, David je radio kako bi proširio rupu kako bi mogao bolje pogledati unutra. Čim je David izvukao prvu ciglu s zida, potvrđene su njegove sumnje o zarazi.

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

Prokleti kućni ulasi bili su, zapravo, košnica zauzetog pčela. I sudeći prema veličini češlja koji je sada vidljiv kroz ciglu, to je vjerojatno bio najteži posao Davidovog uklanjanja štetnika.

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

David je počeo uklanjati sloj nakon sloja cigle, izbacivši dva cjelovita reda u samo nekoliko minuta. Ali sa svakom opekom koju je uklonio, Davidov je trbuh potonuo tek malo više u očima košnice koja se jednostavno nije činila krajnjim.

Kad je David uklonio pet redova opeke, shvatio je koliko je velik od džema u koji se upisao. Kada je konačno otkriven cijeli koš, David nije mogao vjerovati njegovim očima …

AllEvents

Košnica je bila apsolutno masivna, a njezina veličina dwarfing je od kuhinjskog prozora iznad njega. Prema Davidu, bio je to jedini najveći saćasti komad kojeg je ikad vidio!

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

Nakon detaljnijeg pregleda zujanja koštice, David je primijetio da je sadržavao trinaest kapetanih kraljica, od kojih je svaka bila zasebna djevičanska kraljica. Davalu je bilo jasno da ova košnica nije bila samo nevjerojatno aktivna – bilo je uspješno.

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

Dok je David pregledavao ostatak košnice, primijetio je da su se na lijevoj strani nalazile brojne mrtve pčele. David je zaključio da je to vjerojatno tamo gdje je istrebljivač prskao svoju prvu šaržu pesticida, no kemikalije nisu imale izgleda da će ubiti cijelu koloniju.

Moderni farmer

Iako su pčele sigurno bile neugodne, David je znao da bi ih jednostavno uništavanje samo doprinijelo učincima masovnih pčelinjih smrti koje se događaju širom svijeta. I tako, David je odlučio ukloniti košnicu po komadu kako bi se pčele premjestile u prikladniji dom.

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

Nakon uklanjanja nekoliko komada saće, David je primijetio da je veliki dio izgrađen kao zavijeni nered krivulja i tunela. David je opisao neobične češljeve kao da "građevinska posada u ovom dijelu košnice pada kiselinu". Kako bizarno!

Unatoč činjenici da je David bitno uništio svoj dom, pčele su neobično surađivale s njegovim naporima, pogotovo onima koji su samo odnijeli svoje kraljice. Čak su se skupili na Davidovom ramenu dok je radio.

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

Nakon što su češalj uklonjeni, David je počeo očistiti svoje radno područje. Kao što se može zamisliti, otvaranje zidina od cigle i uklanjanje košnice tisuća pčela iznutra je prilično neuredan posao!

Dok je bio ugašen, David je odlučio staviti kutiju u rupu u slučaju da se bilo koja radna pčela koja se možda uplašila od uzbuđenja se vratila. Uostalom, nema košnice kompletno bez svojih radnika.

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

Nakon što je David završio čišćenje, bio je zadivljen na otisku ostavljenu tisućama prljavih malih pčelinjih stopala. "Sjajno kad razmišljate o svim trenucima kada vam je mama rekla da biste obrišite noge prije ulaska u kuću", šalio se David.

Bartlett Bee Whisperer / Facebook

Ako je košnica sigurno uklonjena, David će vjerojatno isporučiti pčele na brojna uzgajališta meda na tom području. Time se David nada da će pomoći onima pčelara koji se trenutno bave gubitkom kolonije.

Udruga pčelara u Los Angelesu

Pčele mogu dobiti loš rap, ali su bitni dio globalne poljoprivrede i igraju veliku ulogu u gotovo svakom aspektu ljudskog svakodnevnog života. Dakle, prije nego što krenete na pčelu koja se približava udobnosti, samo zapamtite: pčele su naši prijatelji!

Što biste učinili ako ste pronašli košnicu koja je velika u zidu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *